dimarts, 14 de juliol de 2015

El Mont-roig, 11-12 de juliol

Avui només som 3 els que sortim a 2/4 de 7 de Santa Coloma per anar a la vall de Cardós. Parem al càmping de Graus, on ens esperen dues companyes. Passades les 11 anem a Quanca, on deixem el cotxe. Aquí agafem el camí de la Roia de Mollàs i el seguim uns 3 km fins a trobar un sensderó que entra al bosc i puja cap a la pleta de l'Arenal. Continuem fins a trobar el torrent de la Roia de Mollàs i  anem pujant pel costat de l'engorjat de l'Escala fins al clot del mateix nom. Després remuntem per la vora de la cascada de Llovera fins a l'estany. A les 3 arribem a l'estany de la Gallina, on hi ha el refugi Enric Pujol. Dinem i tenim tota la tarda per banyar-nos i reposar. El refugi és lliure i l'hem trobat ple, així que busquem un lloc per fer bivac. A les 7 de la tarda ja sopem i amb claror de dia anem a dormir.

Diumenge. A les 6 ja ens llevem. A una de les companyes, la Isa, li fa mal el turmell i es queda a guardar el campament. Comencem l'ascenció a les 7. 
Anem pujant i fins als estanys de Sens raja aigua per tot arreu. D'aquí ens enfilem cap a la collada del Mont-roig i fem el pic Tartera (2.846 m). Són les 9 del matí. A partir d'ara només hem de carenejar fins anar al pic Mont-roig (2.864 m). En mitja hora hi som. Hem hagut de crestejar una mica amb algun pas exposat. Mengem quatre galetetes i altra vegada avall. Perdem el camí i decidim tirar pel dret. Arribem al campament vora les 12 del migdia. Recollim els trastos i davallem fins al càmping de Graus, on dinarem a les 3 de la tarda.
Quanca


Al fons el Mont-roig
Engorjat de l'Escala


Cascada de Llovera


Estany de LloveraRefugi Enric Pujol

Estany de la Gallina


Fent el sopar a les 7 de la tarda

A les 6 del matí
Estany de Sens

Pic Tartera


Pic TarteraCresta del Mont-roig


Estany Major i Pic de Ventolau

Mont-roig


Estany de la Gallina  i Llovera

Estany Llovera


Cascada de Llovera


Bordes de Graus

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada