dimecres, 29 de juny del 2011

NOCTURNA CENTRE EXCURSIONISTA QUERALT

Aquest dissabte 11 de juny del 2011 fem la NOCTURNA, ja clàssica de les excursions. L’itinerari SORPRESA, guia Josep Miserachs.
Som 9 de colla i el gos del guia i la gossa del Joan Antich.
Sortim de la plaça Major direcció Raval de Jesús i Muralla. Passem per la plaça de l’església que fan la festa de barri. Anem direcció al convent i cap a Sant Gallard. En passar pel poble veiem una casa en construcció i en preguntar de qui és a fons fidedignes, ens informen que és d’uns professors que es jubilen i es volen instal·lar al poble, doncs xapó!! Per a ells i per a nosaltres, és gratificant que es conservin els pobles i no quedin deshabitats.
Encara que la vestimenta que portem és més d’hivern per por del fred, ens fa una nit molt maca i ens posem i traiem la jaqueta i el buf i el cangur no es mouen de la motxilla. La lluna es veu de tan en tan per culpa de uns quants núvols que la tapen.
Parem a sopar a prop de la carretera de Bellprat. Al davant tenim els llums de Sta. Coloma que es van encenent per què es comença a enfosquí. Després de menjar-nos l’entrepà, degustar xocolata, avellanes, gominoles, cafè i algú el tabac amb instruccions i tot d’enrotllar-ne un perfectament ajudat per un artefacte curiós, emprenem la marxa que ens portarà quasi a Bellprat. Ens queda a mà dreta. Anem equipats amb frontals i lots, no tothom en porta, és igual t’acostumes a la foscor i amb el frontal del teu company també t’hi veus. Descobrim senders bonics però no sabríem trobar-los. El Josep ens fa recular un parell de cops per anar massa de pressa i desviar-nos per camins equivocats. Els gossos ens marquen el pas i de tan en tan passen entre mig de les nostres cames cercant els que van més al darrera i tornen al davant i s’emporten alguna carícia nostra.
Caminant, caminant veiem Aguiló a la dreta. Continuem fins arribar a la carretera d’Igualada. La travessem, volem anar a Montargull. Una part del grup vol tornar cap a Sta. Coloma però al final continuen amb nosaltres. Pugem pel camí del mur de pedra dels Ribes, però a l’alçada dels ametllers del Carulla ens desviem a mà esquerra. Ens desviem una mica i perdem el camí. Seguim per rases, vora dels trossos fins a dalt, no ens podem perdre, tenim els molins al davant i són a Montargull.
Ara, a dalt de tot, sols ens queda baixar al poble. A mesura que ens apropem sentim la música de la festa de Barri.
En arribar anem tots a la plaça per reposar i beure, la majoria una cervesa merescuda, portem 20 km caminats. Estem contens. Ara esperem amb impaciència assolir la nocturna de Sta. Coloma- Montserrat que es fa els dies 18 i 19 de juny.

Fina Malet

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada