dijous, 5 d’abril del 2012

A la sortida del diumengue 1 d'Abril erem 13 de colla ens trobem a les 8 del matí a la muralla. Porta l’excursió el Josep Miserachs. Agafem 3 cotxes per anar a La Llacuna.
És curiós els records que tenim del molí de vent que hi ha tot just entrar al poble, molts en tenim fotos, qui ho havia de dir que ara en tindríem tants a pocs metres de casa nostra i molt més grans.
Fa un dia ideal. Deixem els cotxes als col·legis i ens enfilem cap al castell de Vilademàger. Contemplem la vista i ens fem una foto. Prosseguim el camí i passem pel costat de l’Església de Sant Pere de Màger.
Els arços blancs estan replets de flors i el romaní comença a florir. Anem pujant i no se a quin punt del camí ens parem a esmorzar. També foto i per sortir tots s’ha de preparar no se de qui va ser la idea de penjar la màquina de retratar a la branca d’un arbre, cosa que no funcionà degut al vent, no s’estava quieta, solució el que tira la foto no surt. Seguim el GR 172 fins arribar al Puig Castellar que hi ha un repetidor, una caseta de fusta a on a l’estiu vigilen si hi ha algun foc. Agafem el GR 92.5 Arribem a la font de les Canals. Bevem i ens mullem una mica. Al costat hi ha una bassa i un hort abandonat. Es veu un tub al costat del camí que deuen agafar aigua de la font per portar-la a un altre lloc més  a prop del poble.
Entrem a la plana d’Ancosa i podem veure el famós roure. Segons expliquen el roure te una cavitat i allí hi posaven les criatures petites per treure malalties i omplir-les d’energia positiva. Uns quants agosarats s’enfilen a dalt. En aquesta cavitat hi ha aigua. Ens ajuntem 4 de colla per abraçar-lo.
Ens desviem una mica del camí per anar al avenc que te 32 m de profunditat i ha sigut explorat vàries vegades, la última per a fer tasques de neteja. S’ha comprovat fins a on van les aigües de les pluges que es filtren per ell i per mitjà de donar color a l’aigua, aquesta s’ha trobat a Carme Capellades. Desfem el camí i arriben a les ruïnes del Monestir  de Santa Maria de Valldaura, son 4 pedres caigudes, tot abandonat, expliquen que per manca d’aigua van anar cap a Santes Creus.
Hi ha moltes alzines en aquesta zona.
Passem pel costat d’una masia que hi ha un pou molt original.
Arribem a la Torrebusqueta. Passem pel molí del Nin a on hi ha un arbre considerable que te un braços enormes. Arribem a La Llacuna i parem a cala Maria a fer el vermut. Com que anem 6 Joseps i una Fina ens toca pagar el Sant.
Ens ho hem passat molt bé i l’excursió ha valgut la pena.
        
Per baixar el track cliclar l'enllaç:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada