diumenge, 24 de juliol de 2016

Un puja i baixa al Vallhivierna i Culebres 23 de juliol del 2016

A 2/4 de 6 del matí hem quedat per sortir de la Muralla. No ho fem fins a les 6 perquè un s'ha adormit. Anem cap a Pont de Suert, on hem quedat amb dos companys. Després d'un cafetó, tornem a agafar carretera fins al poblet d'Aneto, d'on surt una pista de 14 km fins a la presa de l'estany Llauset. No podem travessar el túnel amb cotxe, perquè avui hi ha una cursa. Són 3/4 de 10 quan comencem a caminar.  Un cop a l'altra banda ens trobem amb tot l'ambient de la cursa. Voregem l'estany i pugem al refugi Cap de Llauset, nou de trinca (inaugurat fa 20 dies), i hi parem a esmorzar. Són les 11. Continuem pel mateix camí que els corredors fins a la collada de Vallhivierna, on ens desviem cap a l'estany Gelat. A partir d'aquí  el camí comença a pujar molt dret. A 3/4 de 2 som a la cresta del Vallhivierna i a les 2 fem el cim (3.067 m). Ara només ens queda passar el famós pas de Cavall (cresta molt estreta amb un bon "pati" per banda). Havent superat el pas ja som al pic de Culebres (3.062 m). Són les 3.  Al matí el temps no pintava gairebé, però s'ha arreglat molt: fa molt bona hora i tenim molt bones vistes. Tot seguit comencem a davallar per una altra banda cap a la collada de Llauset, on parem a fer un mos i contemplar tota la vall amb la presa al fons de tot. Baixem la tartera, voregem un altre cop l'estany i ens anem creuant amb molts corredors que estan fent la cursa. A 2/4 de 6 ja som al cotxe. Anem fins al Pont de Suert, on dinem-berenem, i marxem directes cap a la Festa de la Plaça de Santa Coloma.
Túnel cap a la presa de Llauset


De fons el Vallhivierna


Vorejant l'estany Llauset






Refugi Cap de Llauset






Estany de Botornàs

Vallhivierna i l'estany Gelat









Cresta del Vallhivierna




Vallhivierna 3062 alt.


Pas de Cavall












Culebres 3062 alt.




Estany Llauset des de la Collada Llauset


La tartera






De fons la collada Llauset i el Vallhivierna


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada