dimarts, 21 d’abril del 2015

Matinal a La Censada 19 de abril del 2015

Avui fem una matinal una mica diferent, a les 8 ens trobem a la Muralla per anar fins a les Quatre Carreteres, on deixem els cotxes. Som 16 els caminadors. Agafem un tros de carretera i de seguida prenem el camí que en 5 km ens portará fins a la Censada Nova. Passem per Miralles, Sant Romà, les masies Ca l'Oreneta, Cal Morgades i Ca la Ramona, i els molins de Dalt, del Mig i de Baix. Quan arribem a la Censada Nova ens esperen dos espeleòlegs que ens acompanyaran.
La cova va ser descoverta cap alla al 1920 quan treien pedra per fer la carretera. Té un desnivell amb rampa de 35 m i un recorregut de 265.
Quan arribem a la boca de la cova fem la parada per esmorzar. Havent esmorzat entrem,  la boca és de mida petita, però una vegada dins es pot anar dret fins al final, on hi ha unes gateres que remunten direcció a la sortida. Ens passem gairebé una hora voltant per dins. Tornant cap als cotxes se'ns despisten els nens, havien agafat el camí en direcció contraria. Després d'una estoneta de cridar-los i buscar-los, els trobem amb un ramat de bens tan tranquils.
Reprenem el camí cap a casa. Una molt bona experiència pels qui no havien fet mai cap cova.
Les Quatre Carreteres




Riera de Carme


                                                    


Cova La Censada






Uffff !!! quina pudor de sofre















La Censada Nova


Riera de Carme


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada