dilluns, 17 de juny del 2024

XIV Caminada Santa Coloma - Montserrat, 16 de juny del 2024

Aquest any ens trobem a les 6 de la tarda per fer la XIV Caminada Santa Coloma-Montserrat. Després de fer-nos la foto de grup, els que la comencem agafem direcció cap a Bellprat. Quan hi arribem ens abandonen dos companys per indisposició. Pel bosc cremat pugem al castell de Queralt, on hi passem a 1/4 de 9. Per la serra de Miralles anem tirant cap a la Censada, on tenim el primer avituallament. Són les 10 i sopem a la llum d'un fanalet, ja que està tapat i hi ha poca lluna. Aquí ens retirem quatre excursionistes, la resta continua cap a la serra de Collbàs i cap a a la Pobla de Claramunt, on arriben a 3/4 de 2 i hi troben l'avituallament preparat. Es refresquen, fan el canvi de mitjons... Aquí se'n retira un, però se n'hi afegeixen dos. Continuen seguint el GR cap a cal  Bruguers, el coll del Bruc i Can Pau Vell, a tocar de Can Massana, on passen a les 6. Una breu parada per recuperar forces, carregar d'aigua i continuar per fer l'últim tram, que és un puja-i-baixa que t'acaba de trinxar. A 2/4 de 10 arriben a Montserrat. Una visita a la Moreneta, la foto de grup i cap a casa amb els companys que els han vingut a buscar en cotxe.
























 

dimecres, 12 de juny del 2024

La Nocturna, 7 de juny del 2024

Som una bona colla els que ens trobem a les 8 del vespre a la plaça Major per fer la Nocturna. Sortim de Santa Coloma pel camí Vell de la Llacuna. Passada la depuradora, camp a través anem fins al pont dels Farriols, on enfilem amunt fins a l'ermita de Sant Esteve. Aquí, ben asseguts sopem per veure la posta de sol, però ens quedem amb les ganes ja que està núvol i no veurem res. Continuem camí cap el mas d'en Vent, seguim cap al mas d'en Gaixet i d'aquí cap a Cal Marc. Travessem la carretera d'Igualada per pujar a dalt els costers del Vermella. Pel dret, baixem cap als ametllers del Carulla i, per dins del barranc de la Banya, anem a buscar el camí de la Moella, que remuntem per pujar a dalt als costers de Maria Roca, des d'on davallem cap a la rasa de la font de la Badia. Entrem a la vila pel carrer Josep Pla, passades les 12.  Abans d'arribar a casa ens fa una gotellada de fang.








 

dilluns, 10 de juny del 2024

Gran Tuc Colomers 7-8 juny del 2024


L'expedició va començar dissabte 1 de juny a les 7 del matí al portal, on ens vam trobar l'Arnau, el Robert, la Jana, el Salvet, els Espuis i les Mullerats. Ens vam dirigir cap a la plaça Major de Pont de Suert per començar tranquil·lament amb un bon esmorzar. Un cop tips, vam anar tirant cap a Boí on vam agafar un taxi de 8 per entrar al parc Nacional d'aigüestortes, no fos cas que ens cansessim.

Vam arrencar des del planell d'aigüestortes i en una horeta vam ser al refugi de l'Estany Llong. Com que anavem ben frescos, vam descarregar una mica de pes i vam tirar amunt fins al mirador del Portarró, des d'on vam gaudir de les vistes de l'estany de Sant Maurici i els Encantats, així feiem una mica d'escalfament per l'endemà. 

Semblava que havia de ploure però no va fer res més que un petit intent d'aigua-neu i vam gaudir d'una tarda jaient al sol pels voltants del refugi. Fins ara no sembla una expedició del CEQ, si no fos perquè vam gaudir d'un bon vespre amb històries del Salvet, una mica de vi i bon formatge.

Ens vam despertar amb força energia i després d'esmorzar al refugi, repetíem el trosset del dia anterior. La Jana Muntanya al capdavant de l'expedició, xerpa immillorable. Vam gaudir d'unes vistes espectaculars escortades per una família d'isards. A partir de cota 2300, grampons als peus i piolet en mà que la pujada era sèria i hi havia força neu. Fort desnivell fins arribar al collet en una pujada amb boira i vent, vam superar les inclemències del temps i pocs metres després una tropa de colomins feia cim al Gran Tuc de Colomers.

Vam baixar per l'altre cantó, on feia un bon sol i vam fer una bona estona més amb grampons. Anar tirant avall fins tornar a ser al refugi a dinar. Ens vam espavilar per agafar el taxi de tornada però només 3 de l'expedició hi vam cabre. La resta van baixar corrent com cabrits pel senderó fins al parking de la palanca de la Molina.

Júlia Mullerat