dilluns, 10 de juny del 2024

Gran Tuc Colomers 7-8 juny del 2024


L'expedició va començar dissabte 1 de juny a les 7 del matí al portal, on ens vam trobar l'Arnau, el Robert, la Jana, el Salvet, els Espuis i les Mullerats. Ens vam dirigir cap a la plaça Major de Pont de Suert per començar tranquil·lament amb un bon esmorzar. Un cop tips, vam anar tirant cap a Boí on vam agafar un taxi de 8 per entrar al parc Nacional d'aigüestortes, no fos cas que ens cansessim.

Vam arrencar des del planell d'aigüestortes i en una horeta vam ser al refugi de l'Estany Llong. Com que anavem ben frescos, vam descarregar una mica de pes i vam tirar amunt fins al mirador del Portarró, des d'on vam gaudir de les vistes de l'estany de Sant Maurici i els Encantats, així feiem una mica d'escalfament per l'endemà. 

Semblava que havia de ploure però no va fer res més que un petit intent d'aigua-neu i vam gaudir d'una tarda jaient al sol pels voltants del refugi. Fins ara no sembla una expedició del CEQ, si no fos perquè vam gaudir d'un bon vespre amb històries del Salvet, una mica de vi i bon formatge.

Ens vam despertar amb força energia i després d'esmorzar al refugi, repetíem el trosset del dia anterior. La Jana Muntanya al capdavant de l'expedició, xerpa immillorable. Vam gaudir d'unes vistes espectaculars escortades per una família d'isards. A partir de cota 2300, grampons als peus i piolet en mà que la pujada era sèria i hi havia força neu. Fort desnivell fins arribar al collet en una pujada amb boira i vent, vam superar les inclemències del temps i pocs metres després una tropa de colomins feia cim al Gran Tuc de Colomers.

Vam baixar per l'altre cantó, on feia un bon sol i vam fer una bona estona més amb grampons. Anar tirant avall fins tornar a ser al refugi a dinar. Ens vam espavilar per agafar el taxi de tornada però només 3 de l'expedició hi vam cabre. La resta van baixar corrent com cabrits pel senderó fins al parking de la palanca de la Molina.

Júlia Mullerat


 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada