diumenge, 29 d’agost del 2021

Sortida al Vignemalle, 7-8 d'agost


El divendres 6 dormíem a Bujaruelo (el càmping ple de gent..) per l’endemà, de bon matí engegar a caminar. L’objectiu era arribar al refugi de Bayssellance, a 2651 m d’alçada, un dels més alts del Pirineu. Ens separen 1250 m de desnivell, + 1800 acumulats... Una bona ruta que passa pels ibones de Bernatuara, i cap al barranc d’Ossoue...Preciós. La meteo era insegura però va acabar obrint-se i vam arribar amb el solet!!!
Després de dinar i donar rossegons a una marmota “domèstica??”, vam fer estona al refugi tot esperant el sopar (un clàssic...). L’endemà ens esperava un bon jorn també de muntanya.
A quarts de set esmorzem i sortim direcció al Glaciar d’Ossoue. Magnífic espectacle, rodejats de 3000... accessibles tots. Nosaltres pugem al Pique Longue (3298 m). Després anem al coll de Cerbillons, pugem al Cerbillona (3247 m) i baixem pel coll de Lady Lyster. D’allí baixarem directes cap el corredor de la Moskowa, amb seny i tranquil·litat, fins a la xemeneia. D’allí tartera, prats amb inacabables replans que ens porten per camins incerts fins al vall del riu Ara. En dues hores som a Bujaruelo... són les 6 de la tarda. Una bona baixada!!
Vam engegar amb el cel  bastant tapat i poc a poc el sol va fer la seva feina...

Ramon Mullerat







 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada