dijous, 30 de novembre del 2023

Sortida a Artiga de Lin, 25-26 de novembre del 2023


El passat dissabte 25, deu excursionistes vam anar a dormir al refugi de l’Artiga de Lin, que ens van obrir per nosaltres. El refugi està a 1450 m i una mica abans ja hi havia neu pols. Dissabte a la tarda vam fer una curta passejada i jocs de taula, reservant-nos per a l’endemà.

A les 8 del matí del diumenge, començàvem a pujar pel bosc. Quasi 1.000 m de desnivell era el que ens esperaven. Un cop fora d’un petit tram de bosc, vam seguir pletiu amunt, totalment nevat amb neu pols. Entre 30 i 40 cm depèn dels llocs. Espectacular! Feia fred, però no feia vent i això ajuda molt! Amb 4 hores fèiem el Pas de l’Escaleta (2.400 m), i després passàvem per sota del Tuc de l’Escaleta, canviant de vessant.  Descens per la cresta fins al Pas de la Mounjoye (cota 2.068 m), límit amb França, i avall cap al pàrquing de nou. Total, unes 8 hores d’activitat, sense massa aturades. Canviar-se de roba i buscar un lloc per fer un mos.

No vam fer servir les raquetes (les vam deixar al cotxe) perquè el guarda ens ho va recomanar així, però jo crec que ens haguessin anat bé.

Un bon cap de setmana, malgrat assabentar-nos un cop érem a Pont de Suert, de que el Pepis Llorens Canela (52 anys), ens havia deixat per sempre. Vam poder dedicar-li aquesta excursió a ell, que va ser membre del Ceq i president 4 anys de l’entitat. També al Pep Moix Fabregat (55 anys), que també ens va deixar la mateixa setmana.

Salut i muntanya, per a tots! I per al Pepis, on siguis, sempre et portarem amb nosaltres!

Ramon Mullerat












 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada